O projektu
CZEN
Artlist — Centrum pro současné umění Praha

Českobrodské plavení

Autor
Michal Sedlák
Rok
2010
Technika a rozměry

happening

O díle

ČESKOBRODSKÉ PLAVENÍ je projekt, který vznikl v roce 2010 v rámci ideového sympozia „Městský park 2010“ v Českém Brodě, které bylo organizováno a podporováno městem Český brod a sdružením ProČBrod.

Sympozium bylo vedené sochařkou  Mgr.A. Lenkou Klodovou PhD.

Autorem projektu Českobrodské plavení je Mgr.A. Michal Sedlák.

Cílem projektu bylo primárně upozornit na určité kvality konkrétního fyzického prostoru, které jsou však zastřeny tím, že prostor není vhodně obýván. Šlo o návrh, zviditelnění určité možnosti oživení konkrétní lokality kolem toku říčky Šembery, která protéká podél městského parku. Základním principem oživení je právě pobyt v prostoru, setkávání a vlastní tvořivost. Specifikum místa umožňuje například hravou aktivitu v podobě pouštění plovoucích objektů a jejich doprovázení podél říčky, která je nedílnou součástí konkrétního městského parteru. Je to určitá příležitost pro intenzívnější vnímání vodního elementu v dané lokalitě a inspirace pro možnost jiné fyzické i společenské artikulace tohoto prostoru.

Projekt prochází určitou fází ověřování původního konceptu ve fyzickém prostoru prostřednictvím každoročního happeningu. Autor zve k události místní obyvatele i návštěvníky „odjinud“.

Foto

Autor fotografie: Archiv autora
Autor fotografie: Archiv autora
Autor fotografie: Archiv autora
Autor fotografie: Archiv autora
Poznámka
happeningy se uskutečnily každoročně od r. 2011 - 2014 
Centrum pro současné umění Praha, o.p.s. www.fcca.cz ©2006–2024
Nahlásit chybu